Ons gebouw

 

De activiteiten van Scouting St. Christoffel spelen zich af in het HK gelegen aan de rand van Hoensbroek. Ons Hoofd Kwartier is gelegen aan de Randweg 16 te Hoensbroek.

Ons gebouw is eigendom van de vereniging en goed onderhouden. Rond het gebouw ligt een groot speelveld voorzien van groen, afgeschermd van de weg door een omheining. Aan de achterkant is een kampvuurplaats en aan de voorkant een driedelige vlaggenmast.

Het gebouw is van alle gemakken voorzien. Er is wasgelegenheid waaronder twee douches, gescheiden dames en herentoilet en een keuken. Ook bevindt zich in het gebouw een grote zaal van 10 bij 15 meter met hierin een open haard. Iedere speltak heeft daarnaast een eigen speltaklokaal. In het gebouw bevindt zich een klimwand waar de kinderen de eerste technieken van het klimmen kunnen leren.

Naast ons gebouw bevindt zich nog een tweede groot speelveld waarvan gebruik kan worden gemaakt voor het eventueel opzetten van een tentenkamp. Hier is ook een afgesloten parkeerplaats voor auto’s.

Het gebouw ligt op ca. 500 meter van het centrum van Hoensbroek met verschillende supermarkten. Verder zijn er voldoende mogelijkheden in de omgeving om hier een schitterend kamp of weekend te organiseren:

Kasteel Hoensbroek

Schutterspark Brunssum  

Dierenpark Gangelt

Kinderstad Heerlen

Sprookjesbos Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Drielandenpunt Vaals

Boottochten Maastricht

Subtropisch zwemparadijs Otterveurd Hoensbroek

Brunssummerheide

GaiaZoo Kerkrade

Discovery Center Continium Kerkrade